Медитерански игри

Македонските одбојкари загубија од Египет

Машката македонска одбојкарска репрезентација со убедливи 3-0 (25:23, 25:23, 25:20)  загуби од Египет во првиот меч на Медитеранските игри кои се одржуваат во Оран, Алжир. 

Поразот беше убедлив од 3-0, но сетовите беа тесни, два од трите сета беа од само два пени разлика.
 
Капитенот Никола Ѓорѓиев со 22 поени беше најдобар во нашиот состав, Милев имаше 8, Илиев 5, Савовски 4, Деспотовски и Костиќ по 2, а Ѓорѓи Ѓорѓиев 1.
 
Утре македонската репрезентација има нов предизвик, играме против Италија.
 

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе