Коцки од чоколада и кикиритки
Приготвување:Обложете квадратна тава за печење со мрсна хартија. Измешајте ги стопениот путер, мелените бисквити и шеќерот. Од путерот од кикиритки оставете 2 лажици за подоцна и остатокот додајте го во смесата, а потоа рамномерно нагмечете ја во подготвената тава за печење. Во микробранова печка или на шпорет стопете ги преостанатите 2 лажици путер од кикиритки со чоколадата. Мешајте додека смесата да се изедначи. Намачкајте ја врз слојот со путер од кикиритки. Ладете го колачот во фрижидер додека не биде целосно цврст, најмалку 2 часа. Оставете го на собна температура 10 минути пред сечењето. Служете го разладен. | Состојки:120 г солен путер, стопен150 г мелени бисквити 250 г шеќер 300 г мазен путер од кикиритки 200 г чоколада за готвење |