Заглавените туристи од Истанбул ги добија пасошите и се враќаат во Македонија

Дванаесет часа траеше неизвесноста на повеќе од 400 македонски туристи кои денеска останаа повеќе од планираното во Истанбул, Турција. Пасошите им биле вратени, туристичката агенција најверојатно го платила долгот од околу 14.000 евра за сместувањето во хотелите и тие се на пат за дома.

Организатор на оваа првомајска тура беше туристичката агенција „Јупитер“. Туристите биле заглавени затоа што управата на хотелите (Севџан и Ларион) во кои биле сместени одбивала да им ги даде пасошите на заминување без платена сметка за сите гости. Во целата работа се замешала и истанбулската полиција и македонскиот конзулат во овој град.
 

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе