Во Австралија

Македонски конзул на грчки прием

Македонскиот почесен конзул во Австралија Зоран Ќосески денеска присуствуваше на приемот што грчката заедница во Перт го организираше по повод посетата на грчкиот заменик министер за надворешни работи Костас Цирас.

Кен Мичел и Зоран Ќосески

Ќосески на приемот кратко разговараше и со Цирас, а потоа заедно разговараа и со претставниците на грчката заедница во западна Австралија.

За време на приемот Цирас го одликува гувернерот на Западна Австралија Кен Мичел со медалот Феникс, доделено од претседателот на Република Грција.

Јоханес Хан не ни одржа лекција по демократија и европско однесување, туку ни испрати понижувачка порака дека ние во суштина немаме капацитет за државотворност.

повеќе

Меѓународните дипломатски пораки и активности упатени до една земја треба да се примаат со големо внимание и крајна сериозност, а тоа особено се однесува на Република Македонија.

повеќе

Со распарчувањето на Југославија требаше на сите да им биде подобро. Еден поглед наназад и нанапред ни кажува дека сега само го немаме Голи Оток, но без оглед на тоа, сите сме затворени во бесперспективата и зачмаеноста на моментот и ниту некој знае кога ќе излеземе, ниту кој ќе нè пушти. Кој нè затвори? Тоа барем го знаеме.

повеќе