Министерство за здравство

Утре продолжува теренската вакцинација во 12 општини

Mинистерството за здравство ги објави населените места на кои утре ќе се одвива теренската вакцинација.

Теренската вакцинација ќе се одвива во следните населени места:
Тетово – Палчиште, Новаке, Камењане, Синичани, Урвич, Јеловјане 
Гостивар – Равен, Здуње, Јеловце, Печково,
Берово – Будинарци, 
Свети Николе – Дорфулија, Каратманово, 
Струга – Мислешево, Мороишта, 
Неготино – Тимјаник, 
Пробиштип – Неокази, 
Кочaни – Бели, 
Кичево – Колибари, Трапчин Дол, Длапкин Дол, 
Битола – Могила, Радобор, Д.Чарлија, Будаково, Трап, 
Македонски Брод – Белица, Драговдол, Модриште, 
Велес – Градско. 
Теренската вакцинација без закажување започна од 12 јули годинава, во над сто населени места во сите општини ни државава.
 
 

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе