Откако беше оформен предмет по допрен глас

Жан Митрев на распит, пред обвинител треба да одговори за хемофилтрацијата и бактериите во неговата болница

Во Основното јавно обвинителство Скопје денеска на распит е повикан доктор Жан Митрев. Обвинителството на 18 јули годинава, по допрен глас оформи предмет, откако ИРЛ објави истражување за работата на клиничката болница „Жан Митрев" и доктор Жан Митрев. Во истражувањето, според податоци на ИРЛ, хемофилтрацијата која се користеше за тешко болни пацинети од ковид-19 била експеримент, а сомнежите се дека пациенти умирале и од болнички бактерии кои никаде потоа болницата не ги пријавила. 

Жан Митрев е повикан на распит за определени околности во врска со предмет оформен по допрен глас во ОЈО Скопје.

Јавното обвинителство на 18 јули информира дека е оформен предмет по документарната емисија „Нечиста крв" објавена на ИРЛ, во која медиумот објавува дека клиниката Жан Митрев вршела клиничка студија со методот на хемофилтрација без да пријави, а се обработуваат и смртни случаи, кои имале по неколку бактериски инфекции.

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе