Како сведок во судот

Османи потврди дека се сретнал со семејството на заштитениот сведок во „Монструм“

На судењето за Монструм денес сведочи Бујар Османи. Тој пред судот рече дека бил во посета на обвинет од овој предмет, а како причина за тоа го наведе писмото испратено од семејството на Хаки Азири, кое побарало од него да каже каде им е синот.

„Ме погоди тоа, родителите на Хаки пратиле писмо јас да кажам каде им е синот. Бев прозван лично и побарав да ги најдат родителите за да им кажам дека она што го зборувам на интервју е став на претседателството на партијата. Ги најдов и отидов кај нив. Им објаснив дека сум бил погрешно интерпретиран“, рече Османи пред судот.

Тој појасни дека тоа му бил единствениот контакт со семејството на обвинетиот Хаки Азири.

Овој обвинет прво имаше статус на заштитен сведок во Монструм, а потоа стана осомничен и на крајот заврши на обвинителна клупа заедно со другите обвинети за петкратното убиство.

К.Д.

Најголемата закана од оружје засновано на ВИ не доаѓа од поединечни земји. Заканата ќе дојде од недржавни актери.

повеќе

Потребно е неодложно формирање на државен фонд кој ќе овозможи во прв момент преживување во оваа ситуација...

повеќе

Во време кога пандемијата на коронавирусот и понатаму е вон контрола, најдобар економски исход на кој би можеле да се надеваме е рецесија која ќе биде подлабока од онаа со финансиската криза во 2008 година. 

повеќе