Општина Тетово ја поднесе и четвртата тужба против Теута Арифи

Злоупотреба на службената положба и оштетување на општинскиот буџет за над 66 милиони денари е причината за уште една тужба на Општина Тетово против поранешната градоначалничка на Теута Арифи. 

Од општината велат дека тужбата е поднесена поради сомневање за прекршување на Законот за работни односи, Законот за управување со буџетски книги и корисници на буџетот на општината.

Претходно, Општина Тетово побара од сите вработени кои склучиле договор со општината писмено да одговорат за работата што ја извршувале во оваа институција, по што по истекот на рокот и ревизијата во текот на февруари годинава, општината поднесе тужба против поранешниот претседател под сомневање за злоупотреба на буџетот.

Ова е четврта тужба против Арифи од Општина Тетово.

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе