Општина Тетово ја поднесе и четвртата тужба против Теута Арифи

Злоупотреба на службената положба и оштетување на општинскиот буџет за над 66 милиони денари е причината за уште една тужба на Општина Тетово против поранешната градоначалничка на Теута Арифи. 

Од општината велат дека тужбата е поднесена поради сомневање за прекршување на Законот за работни односи, Законот за управување со буџетски книги и корисници на буџетот на општината.

Претходно, Општина Тетово побара од сите вработени кои склучиле договор со општината писмено да одговорат за работата што ја извршувале во оваа институција, по што по истекот на рокот и ревизијата во текот на февруари годинава, општината поднесе тужба против поранешниот претседател под сомневање за злоупотреба на буџетот.

Ова е четврта тужба против Арифи од Општина Тетово.

Безбедноста, енергијата и миграцијата се три приоритети со најголема важност за британските граѓани, така што тие се на и на самиот врв на мојата агенда. Затоа патувам за Прага на средбата со европските лидери.

повеќе

Камбаните бијат поради нашата некадарна дипломатија, која е професионално  одговорна за дебаклот со Договорот со Бугарија, а пред тоа за Преспанскиот договор.

повеќе

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе