Општина Тетово ја поднесе и четвртата тужба против Теута Арифи

Злоупотреба на службената положба и оштетување на општинскиот буџет за над 66 милиони денари е причината за уште една тужба на Општина Тетово против поранешната градоначалничка на Теута Арифи. 

Од општината велат дека тужбата е поднесена поради сомневање за прекршување на Законот за работни односи, Законот за управување со буџетски книги и корисници на буџетот на општината.

Претходно, Општина Тетово побара од сите вработени кои склучиле договор со општината писмено да одговорат за работата што ја извршувале во оваа институција, по што по истекот на рокот и ревизијата во текот на февруари годинава, општината поднесе тужба против поранешниот претседател под сомневање за злоупотреба на буџетот.

Ова е четврта тужба против Арифи од Општина Тетово.

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе