Миле Јанакиески излегува од куќен притвор, доби мерка „претпазливост“

Апелацискиот суд Скопје, денеска до Основниот кривичен суд Скопје, го достави решението со кое на обвинетиот во повеќе судски предмети Миле Јанакиески, му ја укинува мерката куќен притвор и му ја заменува со мерка претпазливост.

„Постапувајќи по жалбата изјавена од одбраната на М.Ј., обвинет во предметите со КОК 53/17 означен како ‘Т.Н.Т.‘, КОК 7/18 означен како Титаник, КОК 9/19 означен како Талир, КОК 57/17 означен како Топлик, КОК 52/17 означен како Траекторија и КОК 30/20 означен како ‘Шпански скали‘, ја уважи жалбата за укинување на мерката куќен притвор“, информираат од Основен кривичен суд Скопје.

Наместо куќен притвор Јанакиески доби мерка претпазливост што значи забрана за напуштање на територијата на државата и Град Скопје, односно обврска обвинетиот да се јавува во судот и забрана за издавање на друга патна исправа.

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе