Обвинителот не докажал дека таа го сторила кривичното дело

Актерката Стојановска е ослободена за транспортот на дрога, го праша судијата дали навистина е слободна

Актерката Силвија Стојановска е ослободена од обвинението за транспорт на дрога. На повторното судење, откако Апелацискиот суд го врати предметот, судијата Огнен Ставрев посочи дека јавниот обвинител не докажал дека Стојановска го сторила кривичното дело.

„Вие можеби сте биле препродавач, но тоа го нема во обвинението", кажа Ставрев.

„Скроз сум ослободена?", праша Стојановска.

„Па трипати Ви кажувам", одговори судијата Ставрев.

„Па добро судија имам право да прашам", рече актерката Стојановска.

„Силвија возбудена сте", и посочи Ставрев.

„ Судот ве ислуша сите вас и ги спроведе сите докази кои се во оваа постапка предложени и изведени и секако ги имаше во предвид напатствијата од Апелација, во однос на обвинетата. Тоа го анализираше судот, со сите докази, како што беше наведено. Обвинетата Силвија Стојановска, се ослободува од обвинение. Обвинителот не докажа дека сторила кривично дело, надвор од разумно сомневање. Мерките на претпазливост остануваат до правосилност на пресудата", кажа Огнен Ставрев.

Апелацискиот суд претходно донесе одлука со која ја укина првостепената пресуда каде актерката беше осудена на 3,6 години затвор.

Според второстепените судии, не се докажала поврзаноста помеѓу првообвинетиот Воислав Будисављевиќ кој е осуден на седум години затвор и актерката Силвија Стојановска, а за конкретното кривично дело.

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе