Поради заматување во изворот

Водата oд гостиварскиот водовод забранета за пиење

Водата во Гостивар е забранета за пиење до следното известување, се вели во соопштението на општината, во која е наведено дека поради обилните дождови дојде до заматување на изворот на Вардар.

Oпштина Гостивар денеска упати официјално соопштение со кое ги информира граѓаните кои ја користат водата од градскиот водовод дека таа не смее да се пие.

„Поради облините врнежи од дожд дојде до заматување на водата во изворот на реката Вардар и поради тоа, водата од гостиварската водоводна мрежа е загадена и не смее да се користи за пиење", се вели во извештајот на јавното претпријатие „Комуналец" од Гостивар.

Во соопштението на општината е наведено дека забраната за користење на водата за пиење, ќе важи до наредното известување. Општина Гостивар бара разбирање од граѓаните.Опш

Да бидеме реални: регионот на многу начини сè уште е претежно (погрешно) разбран и (погрешно) третиран и меѓународно се нарекува „бурето барут на Европа“.

повеќе

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе