ВМРО-ДПМНЕ најавува 2 милијарди евра инвестиции во инфраструктурата

Економски раст, зголемување на инвестициите и отворање на нови работни места е можно само со инфраструктурни проекти и модерна мрежa на патишта и железничка пруга низ цела Македонија, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Партијата ветува 2 милијарди евра инвестиции во инфраструктурата.

„За 4 години од сега ќе нема неасфалтиран пат во Македонија. Битола конечно ќе добие автопат. Планираме изградба на автопат од Скопје до Битола. Возењето со автомобил на тој начин ќе се скрати на час и половина.

Дополнително ќе има неколку експресни патишта. Кочани - Штип, Штип - Радовиш, Струмуца - бугарска граница, Кавадарци - Прилеп, Битола - грчка граница и Куманово - бугарска граница.

Регионалните центри ќе бидат поврзани со автопат или експресни патишта. Секој крај на државата ќе биде лесно достапен од која било точка.       Квалитетната инфраструктурна поврзаност ќе значи можност за севкупен економски развој во секој регион од државата подеднакво. По 12-ти април ќе инвестираме во Македонија. По 12-ти април Македонија влегува во фаза на обнова", соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе