Трипуновски: 500 работници во АД Водостопанство три месеци се без плата благодарејќи на Ковачевски и Николовски

Власта, Димитар Ковачевски и Љупчо Николовски ги уништуваат институциите во државата. Tрет месец по ред над 500 вработени од АД Водостопанство немаат земено плата и се без здравствено и пензиско осигурување. Додека Ковачевски и Николовски шетаат и трошат народни пари, над 500-тина семејства едвај преживуваат. Во време кога има двоцифрена инфлација, скапа струја и нафта, Ковачевски и Николовски оставаат 500 семејства без основна животна егзистенција, изјави денеска Цветан Трипуновски, претседател на Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство на ВМРО-ДПМНЕ.

„Помеѓу овие вработени има лица кои имаат потреба од медицинска помош и им е потребно здравствено осигурување, лица кои имаат кредити, а веќе доцнат со исплата на рати, и лица кои имаат деца кои што чекаат храна од своите родители.

Дополнително, според информациите кои што ги добивам од голем број на вработени, претпријатието нема основни средства за работа, нема резервни делови и нафта кои се неопходни за непречено функционирање на истото, и ова е сериозен проблем.

Состојбата во АД Водостопанство е алармантна и е потребно е веднаш да се реагира.

Ова што го прават Ковачевски и Николовски на 500 вработени кои чесно ги заработиле платите е нечесно и нехумано.

Наместо некој да сноси одговорност кога предупредував и алармирав пред една недела дека претпријатието трет месец нема исплатено пари, Ковачевски и Николовски продолжија со игнорантскиот однос.

Ако има пари Ковачевски да дава за промоции, шетање, пиење скапи вина, и делење на тендери на фирми омилени на владата на СДС, тогаш да најде пари и за вработените во АД Водостопанство. Затоа барам веднаш да им се исплатат сите три плати на вработените во АД Водостопанство, и тоа без дополнителни изговори. Власта на СДС е неспособна, Ковачевски повеќе нема никаков легитимитет да раководи со Владата, а Николовски со Министерството за земјоделство. Затоа потребни се предвремени парламентарни избори час поскоро“, рече Трипуновски.

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе