ТМРО: ЕУ да ги признае Македонците во Бугарија, Албанија, Грција, Косово...

ТМРО ги повикува Македонците денес во 19 часот масовно да излезат пред Владата и да кажат не за антимакедонските штетни договори кои ја обезличија македонската држава. Не за Охридскиот договор. Не за Преспанскиот грчки договор. Не за обезличувањето на МПЦ и вазалниот однос со СПЦ. Не за францускиот предлог со вазален однос кон Бугарија, соопшти денеска ТМРО.

„Бараме ЕУ да го признае македонскиот народ во Бугарија, Албанија, Косово, Србија и да се дадат сите права за Македонците во Егејскиот дел на Македонија како и враќање на имотите на нивните наследници. Македонското прашање е единствено нерешено во Европа и ние бараме негово отворање во глобала“, вели  претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански.

 

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе