TMРО: 14-дневен карантин за сите кои го напуштија Скопје

Изолираниот 80-часовен карантин на Скопје е погрешен чекор и требаше да се спроведе на целата територија. Вака се создаде реална опасност од неконтролирано ширење на вирусот низ целата држава, се вели во соопштението на ТМРО.

„Техничката влада со изминат мандат треба веднаш да донесе уредба за задолжителен 14 дневен карантин за сите кои го напуштија градот пред започнувањето на полицискиот час, со цел колку толку да се изолираат и лоцираат, потенцијалните нови жаришта“, побара претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе