Се крие дека поскапа струја ќе плаќаат најголемиот број од семејствата, велат од ВМРО-ДПМНЕ

„СДСМ и ДУИ го кријат енормното покачување на цената на струјата зад таканаречените тарифи. Најголемиот број од народот ќе плаќа 18% и 138% поскапа струја. Тие што до вчера плаќале 4.000 денари ќе плаќаат 5.000 денари, а тие што плаќале 5.500 денари ќе плаќаат над 13.000 денари“, смета ВМРО-ДПМНЕ.

Во партиското соопштение се вели дека најпогодени ќе бидат домаќинствата кои се грејат со грејни тела на струја и тоа, седум месеци во текот на грејната сезона. Ако до лани плаќале 13.000 денари, сега ќе плаќаат и над 28.000 денари месечно за загревање на нивните домови, смета партијата и додава дека СДСМ и ДУИ ја зголемија цената на струјата за да ги покријат дупките оставени од крадење во РЕК и ЕЛЕМ.

„Над 200 милиони евра се потрошени за седум месеци за скап увоз на струја, затоа што власта не произведува и го уништи домашното производство заради крадење. Сега тие дупки ќе треба да ги покриваат граѓаните. СДСМ и ДУИ го уништија енергетскиот систем. Сега сакаат да ги осиромашат и граѓаните“, пишува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе