СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ со лажни податоци прави алиби за неспособноста на Арсовска

Со лажни податоци ВМРО-ДПМНЕ не може да ја покрие неспособноста на Данела Арсовска. Два месеца Арсовска не работи ништо освен што прекинува проекти и разрешува директори на јавни претпријатија, се вели во реакцијата на СДСМ на денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„Наместо да работи за интересите на граѓаните, Арсовска работи за интересите на ВМРО-ДПМНЕ, се однесува неодговорно и нанесува штета на развојот на Скопје.

Арсовска и ВМРО-ДПМНЕ, да не измислуваат алиби, да се зафатат со решавање на проблемите или да си одат“, се вели во реакцијата на СДСМ. 

 Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе