СДСМ: Некој ни го злоупотребил фејсбук-профилот на локалната организација во Арачиново

СДСМ вечерва се огради од објавата на фејсбук страницата на локалната организација во Арачиново. Станува збор за злоупотреба на страницата спротивна со вредностите и политиките на СДСМ за што ќе следи целосно расчистување на случајот и одговорност, соопшти партијата.

„Армијата е за професионалци и нема простор за ништо друго. Пријавувањето и селекциите за конкурсите за професионални војници се спроведуваат по највисоки стандарди од страна на надлежна институција која нема никаква врска со ниту една политичка партија.

По спроведените реформи во изминатите години, токму од страна на СДСМ, одлика на Армијата е професионалност и стручност по највисоки стандарди, за што сите ние сме особено горди.

Впрочем, затоа и Ковачки веќе не е дел од Армијата, дезертираше и одбра да му служи како чирак на шпицниот градоначалник Мицкоски“, соопшти СДСМ.

ВМРО-ДПМНЕ вечерва ја објави содржината на пораката на СДСМ од Арачиново сите што се пријавиле на конкурсот за прием на професионални војници најпрвин да се јават во огранокот на СДСМ. Оваа порака во меѓувреме е отстранета од фејсбук-профилот на СДСМ од Арачиново.   

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе