Состанок за реформите во образованието

МОН: Безрезервна поддршка ѝ искажаа на Царовска директорите на училиштата

На средба со Здружението на директори на училиштата минстерката за образование Мила Царовска добила безрезервна поддршка за концептот на реформите во образованието, пишува Министерството за образование и наука во соопштението за јавноста.

Министерството за образование соопшти дека министерката Мила Царовска одржала состанок со Здружението на директори од основни и средни училишта, на кој било разговарано за одвивањето на наставата во второто полугодие, како и за концептот на реформи.

Во соопштението се вели дека Царовска добила „безрезервна поддршка на реформите" и дека „целосно и посветено ќе се вклучат во целиот процес на имплементација".

Министерката за образование и наука Мила Царовска кажала дека со реформата за првпат учениците се ставаат во фокусот на образованието, а наставниците се клучната алка во наставата.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе