Само изјава на генералниот секретар на Град Скопје

Зарем дојдовме микрофони да држиме, му рекоа новинарите на Глигоров, кој не сака прашања

Зоран Глигоров, генерален секретар на Град Скопје со лист хартија се појави пред новинарите, најави дека ќе даде куса изјава, ги обвини приватните превозници за политичка блокада на градот, ја повика МВР да најде решение за блокадите, истакна дека има голем интерес за јавниот повик за нови превозници и на крајот не сакаше да одговара на новинарски прашања „поради обврски“. „Зарем дојдовме само да држиме микрофони“, рекоа новинарите, но и на тоа Глигоров не реагираше и замина.

„Нема застој во вршењето на јавниот превоз поради ЈСП, нашите автобуси редовно возат, но проблемот се наоѓа во блокадите на крстосниците кои имаат лична и политичка заднина. ЈСП има капацитет и работи во полна кондиција, затоа го повикуваме МВР да реагира согласно законски овластувања и да преземе мерки бидејќи поради одреден приватен личен интерес штета трпат Градот и граѓаните", рече Глигоров.

Тој побара новинарите да му постават прашања на електронска пошта, а новинарите протестираа и рекоа дека повеќе нема да дојдат да бараат изјава зашто нема да можат да очекуваат дека ќе можат да поставуваат прашања.

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе