АНИМА МУНДИ

Вработените во Клиниката за трансфузиологија спасиле кутриња заглавени под плоча (ВИДЕО)

Персоналот во Клиниката за трансфузиологија во Скопје вчера успеале да спасат и неколку тукушто родени кутриња и нивната мајка кои биле заглавени под плоча во дворот на клиниката,

Анима мунди соопшти дека вработените вчера биле во несекојдневна спасувачка акција. „Тие без двоумење успеаја да спасат мајка со мали кутриња кои на, за нас нејасен начин, завршиле под бетонска плоча и дупка во дворот на клиниката. Докторите ја кренаа плочата и влеgoa во дупката за да ги извадат животните. Мајката и туку што прогледаниte кутриња се на безбедно, згрижени од актерката и активистката Ајета Реџеповиќ и госпоѓа Лидија, исто така голем активист“, велат од здружението Анима мунди.
 

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе