Бејби бум

Во Зоолошката градина во Скопје родени четири јагненца и лама

Скопската Зоолошка градина доби четири нови јагненца и лама со уникатни шари.

„Baby boom во Зоо Скопје. Четири преслатки јагненца и лама со уникатни шари. Добредојдовте малечки на овој свет", објавија на Фејсбук од Зоолошката градина.

 

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе