Во Скопје викендов ќе се прска против ларви од комарци

Градот Скопје информира дека во деновите од претстојниот викенд на подрачјето на градот Скопје ќе се врши дезинсекција против ларви од комарци. Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.

Авионската и терестричната дезинсекција против ларви од комарци на подрачјето на градот Скопје ќе се реализира во сабота, првата во раните утрински часови, а втората исто така во сабота, но во текот на денот, велат од Град Скопје.

 

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе