Реновиран блок Б на студентскиот дом „Гоце Делчев“ во Скопје (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Нов изглед, подобрени услови, нов мебел, нови прозорци, нов лифт, парно... вака денес изгледа реновираниот блок Б од студентскиот дом „Гоце Делчев“ во Скопје.

 

Тука наскоро ќе влезат и првите студенти.

Монтирањето на мебелот е веќе започнато, па најгорните катови се веќе целосно опремени. Секоја соба е опремена со мини фрижидер, мини кујна, плакари, биро... Во домот ќе има и безжичен интеренет за сите.

Во наредните денови ќе биде распишан тендер за набавка на нови лифтови за сите студентски домови во земјата.

Реконструкцијата на блок А од овој студентски дом планирано е да заврши до крајот на наредната година.

Студентите од блок А ќе бидат префрлени во блокот Б, а блокот А ќе биде целосно затворен.

Во Министерството за образование се  подготвуваат и проектите за реконструкција на останатите два блока од домот, В и Г и за мензата.

Завршувањето на работите на студентскиот дом „Гоце Делчев“ е планирано за крајот на 2016 година или почетокот на 2017 година.

ФОТО: Република

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе