Претпладнево без струја ќе останат Средно Водно, Горно Нерези, Крушопкек, делови од Припор, Капиштец и Горно Соње денеска

Без електрична енергија денеска од 8 до 14:30 часот ќе останат дел од корисниците од Средно Водно, Горно Нерези и Крушопек. Во периодот од 9 до 14:30 часот денеска без струја ќе бидат дел од корисниците лоцирани на улицата „Христо Татарчев“ бр. 23 во населба Припор, општина Кисела Вода.

Од 8 до 12 часот денеска без струја ќе бидат дел од жителите од улицата „Загребска“ во општина Центар, а од 9 до 12 часот жителите од село Горно Соње, дел од место викано Под Брег.

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, прекините се поради технички интервенции во дистрибутивната електромрежа. 

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе