Претпладне посебен сообраќаен режим во дел од Скопје

Поради одржување на спортско рекреативната трка „Прв до врв" денеска ќе има посебен сообраќаен режим по улиците во Скопје, информира МВР.

Велосипедската трка ќе почне во 09.45 часот од Музејот на град Скопје – улица „Св. Кирил и Методиј" и ќе продолжи по булеварот „Св. Климент Охридски", булеварот „Мајка Тереза", улицата „Тодор Александров", локален пат за Средно Водно до „Милениумскиот крст".

Планинарите стартуваат во 10 часот, а трасата на движење почнува пред основното училиште „Кочо Рацин" по улицата „Тодор Александров" и улицата „Салвадор Аљенде", ридско пешачките патеки кон Средно Водно до „Милениумскиот крст".

Од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат наредбите на полициските службеници по сообраќајниците каде што ќе се одвива трката.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе