ГРАД СКОПЈЕ

Поставени осум туристички патоказни табли (ФОТО)

За промоција на културно-историските објекти и за полесна ориентација на граѓаните и на туристите, Градот Скопје постави осум патоказни табли, на осум локации во центарот на градот.

 

Како дел од проектот „Поставување на туристички патоказни табли“, велат од Град Скопје, поставени се 8 столба со по 3 патоказни табли, кои ќе им послужат на посетителите и на граѓаните лесно да се ориентираат и да го посетат саканиот културно-историски објект или локалитет во централното градско подрачје.

Овие туристички табли се поставени на следните локации:Плоштад „Филип Втори“, наспроти црквата „Свети Димитрија“ и до Камениот мост. На Плоштад „Македонија“ до Ристиќевата палата, наспроти Порта Македонија, наспроти Собрание на РМ, меѓу хотелот „Холидеј ин“ и мостот како и на улица Македонија, кај пешачкиот „Рекорд“ и кај пешачкиот на улицата Даме Груев.

 

 

 

Постојат кафе барови каде стои натпис дека немаат интернет па препорачуваат луѓето да си прават муабет како порано. 

повеќе

Заев рече дека не му се допаѓа како соседните земји реагирале на кризата во Македонија и власта во Србија ја нарече „националистичкото раководство на Вучиќ“, па во Белград предизвика епидемија од паѓања во несвест од изненаденост и навреденост. Хм, во што е точно проблемот?

повеќе

Луѓето се лутат што бизнисмените не реагирале или недоволно критикувале за лошите владини потези во минатото. Од нивна перспектива - веројатно со право.

повеќе