Поради „Бела ноќ“

Oд сабота во 18 часот до 5 часот утрото во недела бесплатно возење со ЈСП

ЈСП Скопје информира дека и годинава ќе овозможи бесплатен јавен превоз по повод одржувањето на традиционалната културна манифестација „Бела ноќ 2022".

„Право на бесплатен превоз ќе имаат сите граѓани во период од 18 часот во сабота (1.10.2022 год) до 5 часот во недела (2.10.2022 год).
Потсетуваме дека во функција се и ноќните линии, а возниот ред е достапен на веб страницата“, велат од претпријатието.

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе