ГРАД СКОПЈЕ

Кампања за промоција на правата на потрошувачите

Денеска официјално ќе започне кампањата за промоција на правата на потрошувачите, која ќе се одржи во организација на Советот за заштита на потрошувачите на Град Скопје во соработка со Организација на потрошувачите на Македонија.

На промоцијата во ТЦ „Сити Мол” ќе се делат едукативни летоци на потрошувачите под мотото „Сите сме потрошувачи”, изработени од Советот на потрошувачи на Град Скопје и Организацијата на потрошувачите на Македонија ОПМ .

Настанот ќе го отвори Претседателот на Советот на Град Скопје,  Ирена Мишева, а ќе се обрата и претседателот на Советот за заштита на потрошувачите на Град Скопје, Марјан Додовски и претседателот на ОПМ,  Маријана Лончар Велкова, соопштија од Град Скопје.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе