Југо си е југо

Утринското сонце во Скопје мачката знае како да го искористи. Од сите автомобили си го одбра ова „југо“. И таа топло му се радува на октомвриското сонце.

Фото: П.Џ.

Знае мачката дека од југ доаѓа топлината и дека и југо знае да задува на овие простори, особено низ поранешните краеви. Знае дека не случајно „југо“ се вика овој автомобил, затоа што кога ќе се развози брзо се загрева моторот па е топличка хаубата, знае и дека нејзината мала површина сонцето успешно ја стоплува. А, заедно со сончевите зраци тоа се радосни утрински моменти за еден мачешки живот. 

Да се протегнеме утрово, народе. После секој со своја борба. Ех, Скопје вечно!

П.Џ.

Легенда под Главна слика

Фото: П.Џ.

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе