Избори за градоначалник на Аеродром?

Со заокружување на бројот 12 на гласачкото ливче гласате за Александар Филиповски да биде избран за градоналник на Општина Аеродром,  големиот двослоен и релјефен плакат ги повикува граѓаните својата доверба да му ја дадат на овој човек. Не е наведено кога е гласањето.

Фото: П.Џ.

Забуна? Не. Александар Филиповски е кандидат за градоначалник. Само што не е кандидат за годинава, туку за лани. Плакатот опстои на видно место и, и тоа што врнело и веело и ветер дувало па и сонце печело, не му направи зијан. И натаму е квалитетно видлив. Па очигледно и никому не му пречи, зашто инаку ќе беше гол дел од ѕидот со голи прозорски крила.  

П.Џ.

Легенда под Главна слика

Фото: П.Џ.

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе