Исчистена дива депонија во скопската населба Топаана

Вчера екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје отстранија повеќе од 60 кубни метри отпад од обемна дива депонија лоцирана во скопската општина Чаир, во населбата Топаана, на раскрсницата меѓу булеварот Македонско-косовска бригада и улицата Џон Кенеди.

 

При реализацијата на активностите беа ангажирани 10 работници на терен, со употреба на специјални комунални возила - подигнувач, багер и две патарки.

И покрај континуираните активности на ЈП Комунална хигиена-Скопје, во реонот на населбата Топаана речиси секојдневно се создаваат диви депонии како резултат на неправилното одлагање на отпадот на јавни и сообраќајни површини. Во текот на првата половина на годината, екипите на претпријатието подигнаа приближно 6.000 кубни метри отпад од диви депонии на територијата на Градот Скопје, соопшти ЈП Комунална хигиена-Скопје.

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе