Граѓаните да пријавуваат возила паркирани на зелени површини, повика Град Скопје

Инспекторите на Град Скопје во текот на изминатата недела при вршење редовни контроли санкционирале 72 граѓани што своите возила ги паркирале на зелени површини. Непрописно паркираните возила од јавните зелени површини се отстранети со специјалните возила пајак. Инспектори при контролите изрекле и 14 казни за паркирање на зелена површина, односно им оставиле белешки за парична казна по Законот за урбано зеленило, соопшти Градот и ги повика граѓаните да ги пријавуваат ваквите случаи на несовесно однесување.

„Градот Скопје го продолжува засилениот инспекциски надзор за да овозможи почитување на прописите, a Инспекторатот продолжува со засилени контроли на јавните површини. Неселективно ќе се санкционираат сите што не го почитуваат законот.

Инспекторите ги повикуваат граѓаните да ги пријавуваат несовесните возачи што паркираат на зелени површини за да можат да излезат на терен и да ги санкционираат. Воедно упатуваат и апел до граѓаните да го чуваат јавното зеленило и другите јавни површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените паркиралишта низ градот“, се вели во соопштението од Град Скопје.

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе