Горат бараките кај СУГС „Здравко Цветковски“ (ФОТО)

Голем пожар избил во бараките кај СУГС „Здравко Цветковски“, спроти бензинската пумпа Макпетрол на булеварот Партизански одреди.

Засега нема информации од кои причини е избиен пожарот и што точно е зафатено од пламените. Пожарникарите се веќе на местото и се обидуваат да го изгаснат пожарот.

Повеќе информации се очекуваат наскоро.

Доколку и се избере влада на РМ без формално определен мандатор Уставниот суд на РМ нема да има правна можност за никаква интервенција.

повеќе

Таквата федерализација, како што нѐ учи балканското искуство е само преодна фаза која води кон распад на земјата.

повеќе

Во Македонија мора да се случи мирен премин на власта. Така мора да биде и по изборите од 2016 година. Во спротивно, земјата ќе се третира како „пиратска“ или како „разбојничка“ држава.

повеќе