Герила акција над Скопје - Од авион се гледа корупција!

Се гледа корупција! Ова е пораката која денеска прелета над Скопје закачена за опашката на спортски авион. Оваа герила акција, од засега непознат организатор, доаѓа во време кога во Македонија врие од бројни корупциски скандали и трагедии поврзани со бројните слабости во начинот како функционира државниот систем, во кадровската политика, партократијата со која со децении живееме. Пораката на поединецот, групата, невладината организација е јасна - од авион се гледа корупцијата и претставува своевиден крик за реакција на надлежните правосудни органи. 

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе