Делови од Островска, Капиштец, 11 Октомври и Карпош утре без струја

Без електрична енергија утре неколку часа ќе останат корисниците во делови од општините Aеродром, Центар, Кисела Вода и Карпош, а причина се технички интервенции во електро дистрибутивната мрежа, соопшти Регионалниот центар за управување со кризи – Град Скопје, по добиеното известување од ЕВН.

Од 8 до 14 часот без вода ќе бидат корисниците на улиците „Тодор Чангов", „22" и „24" во наслебата Островска во Aеродром, од 08:30 до 15 часот корисниците на дел од улица „Козара" и дел од улица „Васил Ѓоргов" во Капиштец во Центар, од 08:30 до 12 часот корисниците од улица „Евтим Спространов", од броевите 30 до 50 во наслебата 11 Октомври – бараки во Кисела Вода, а од 11 до 14:30 часот дел од улиците „Борка Талевски", „Багдадска", „Атинска" и „Ристо Равановски" во реонот околу Млечен ресоран во Општина Карпош.

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе