Земјотрес почувствуван во Скопје

Земјотрес беше почувствуван во главниот град Скопје и низ цела Македонија. Земјотресот според првичните информации беше почувствуван со слаб интензитет, а особено го почувствуваа граѓаните што живеат во згради. Епицентарот на земјотресот е кај Лариса, Грција. 

Според информациите од ЕМСЦ, земјотресот во Грција бил со јачина од 6,2 степени на длабочина од 10 километри.

Се очекуваат официјални информации и за во Македонија. 

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе