Земјотрес од 3 степени во Маврово

Пред неколку минути, во 22.43 часот, беше почувствуван земјотрес од 3 степени во мавровскиот регион, според Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар.

Епицентарот на земјотресот е 14 километри јужно од Гостивар, на длабочина од 1 километар.

 

Опседнатоста со лесна и брза заработувачка, завидливоста и љубомората кон побогатите, невидената мрзливост комбинирана со желбата за убав и прилично ситуиран живот, од Македонците создаде зомбизирани суштества кои лутаат низ времето и просторот, без патоказ и без изграден вредносен ориентир по кој ќе се водат низ животот.

повеќе

Иако новогодишните честитки во јануари оваа година, беа најчесто за здравје и со желба за „старото нормално“, првите три месеци од 2021 година не навестуваат крупни промени околу тоа кој ќе биде повторно најизговорениот збор и во периодот кој претстои. 

повеќе

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе