Поради врнежи од снег

Забрана за тешки возила кон Шапка

Поради интензивни врнежи од снег воведена е забрана за тешки возила на патот од Тетово кон Попова Шапка, но од „Македонија пат“ ги предупредуваат возачите и на автомобили на внимателно возење и употреба на зимска опрема.

Поради интензивни врнежи од снег воведена е забрана за движење на тешки моторни возила на патниот правец Тетово – Попова Шапка, информира Јавното претпријатие „Македонија пат".

Од „Македонија пат" препорачуваат задолжителна употреба на зимска опрема за лесни моторни возила и автобуси на овој патен правец.

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе