Фото поглед

Волшебни убавини на Македонија

Oсвен што деновиве е многу студено, зимата нѝ донесе снег, а снегот ги засили убавината на боите на атрактивната природа. 

Фотографијата открива поглед и угоре и удолу и во шир. А до ваквите убавини, по правило, не се стигнува со автомобил, туку пеш, како авторот на фотографијата.

https://www.instagram.com/p/CY9TTJRM90g/

— во Козјак

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе