Водостојот на Дојранското Езеро е повисок од повеќегодишниот просек за 2,62 метра

За два сантиметра е намален водостојот на Дојранското Езеро, а нивоата на другите две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Сепак, водостојот на Дојранското Езеро е повисок од повеќегодишниот просек за јуни и тоа за 2,62 метра. Нивото, пак, на Охридското езеро е исто со просечното, а на Преспанското е пониско за 1,85 метри.

Намалување на водостојот од 20 сантиметри во споредба со вчера има и реката Струмица на мерното место кај Ново Село. Кај останатите реки во земјава нивото е исто или минимално зголемено и намалено во однос на вчерашното.

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе