Во Демир Капија ноќва наврнаа дури 63 литри дожд на метар квадратен

Во Демир Капија во текот на ноќта наврна најмногу дожд, каде според УХМР, измерени се 63 литри на метар квадратен воден талог. Следат Крушево со 24 л/м2, 23 во Пожаране, 19 Тополчани и Ѓуриште, 18 Прилеп, 13 Битола, 11 Скопје Петровец, 10 Тетово, 8 Куманово, 6 Струмица, 5 Претор и 3 во Охрид.

Најниска температура од 4 степени е измерена во Попова Шапка, 6 во Лазарополе, 7 Маврови Анови и Крушево, 8 Претор, 9 Охрид, 10 Куманово, Битола и Прилеп, 11 Тетово, Крива Паланка и Берово, 12 Скопје-Зајчев Рид, Скопје-Петровец и Штип, 13 Струмица, 14 Демир Капија и 15 во Гевгелија.

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе

Провокација е именувањето на бугарските клубови „Борис III“ и „Ванчо Михајлов“. Не можеа ли да бидат со имињата Елин Пелин, Димчо Дебељанов, Черноризец Храбар или Иван Вазов?

повеќе

Слоганот на македонското претседателство со ОБСЕ е “It’s About People” и затоа ќе е доблесно МНР да побара помош и поддршка за да си ги заштити националните интереси, интегритетот, суверенитетот, јазикот и идентитетот.

повеќе