Утрата ќе останат студени, дневните температури во пораст

УХМР прогнозира стабилно време до крајот на неделава, со ниски утрински тепмератури, додека дневните ќе бидат во благ пораст. Во петок, сабота и недела максималната температура ќе се движи од 20 и 21 стеен до 26 и 27 степени во потоплите краеви од земјата..

Минималната температура во петок на места ќе се спушти до 2 степени, во сабота и до 1 степен над нулата, додека во недела утрото ќе бидат измерени 4 степени.

УХМР за утре прогнозира температури од 3 степени рано наутро, до 25 степени, во Скопје минималната ќе се спушти до 6 степени, а дневната ќе се искачи до 23 степени.

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе