Смог, чад и загаден воздух

Скопје утрово се разбуди под магла (ФОТО)

Главниот град утрово се разбуди под магла. Жителите на Скопје речиси и да не можеа да го видат градот од густата магла, а надвор ги дочека мирис на смог и чад. Фотографии од загаденото Скопје вчера се споделуваа и на социјалните мрежи, а беа опфатени Лисиче, Ѓорче Петров... 

Сликата е иста речиси секоја година, а граѓаните се гушат во загаден воздух. 

Релевантните институции покажуваат неподготвеност да го спроведат долгоочекуваниот попис.

повеќе

Економската стратегија има за цел да се реализираат можностите на дигиталната трансформација, да се зајакне соработката во областа на климатските промени, енергетскиот сектор, човечкиот развој и безбедноста на храната.

повеќе

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе