Разбистри сè!

Радика ја губи битката со загадувачите (ВИДЕО)

Комуналниот отпад, дивите депонии и непречистените води ѝ го задаваат последниот удар на Радика, бисерот на Реканскиот крај. Биолозите предупредуваат дека дефинитивно има загадување, што се познава по црните наслаги на камењата. Проектот за изградба на пречистителна станица на Радика отиде во заборав. Хотелско–угостителски капацитети околу Мавровско Езеро толерирани – не поседувале елаборати за заштита на животната средина. Од Инспекторатот за животна средина предупредуваат дека ќе ги санкционираат пред зимската сезона ако не извадат елаборати. Приказна на Институтот за комуникациски студии.

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе

Грејната сезона заврши во месец април како и секоја година, но последнава беше со многу проблеми кои произлегоа од енергетската криза, од војната во Украина и генерално од светската економска криза.

повеќе

Откривањето на минатото ни помага многу да ги научиме изненадувањата на иднината.

повеќе