Поранешниот шеф на дипломатијата информира

Попоски: Добив позитивен тест на ковид-19

Попоски порачува да не се потценува епидемијата.

Поранешниот министер за надворешни работи Никола Попоски вечерва објави дека е позитивен на коронавирусот. На својот фејсбук профил напиша:

„Добив позитивен разултат на тест за ковид. Добар сум и немам симптоми. Не смееме никако да ја потценуваме епидемијата“.

 

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе