Почина Џафер Кадрија, борец во НОБ

На 95-годишна возраст почина Џафер Кадрија од тетовско Камењане во Општина Боговиње, еден од учесниците во Народноослободителната и антифашистичка војна во Македонија, информира Општинската организација на Сојузот на борци од Тетово. За своето учество во НОВ, оваа година од претседателот на државата Стево Пендаровски беше одликуван со Медал за храброст.

Сојузот на борци од Тетово со голема тага и жал ја прими веста дека на 95-годишна возраст почина Џафер Кадрија од село Камењане. Кадрија како учесник во НОВ, учествуваше во борбите за конечно ослободување на Југославија во Далматинската бригада, која стигна до границите на Италија и ослободувањето на градот Трст, информираат од организацијата.

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе