Петок 5 јуни пред Духовден, неработен за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека петок пред Духовден, 5 јуни, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Македонија.

Од Министерството за труд и социјална политика информираат дека неработниот ден е согласно со Законот за празниците на РM.

 

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе